9 Mart 2012 Cuma

yulaf kepeği galetası krep


Yulaf kepeği yulaf tanesini saran ve koruyan lifli kılıftır. Yulaf kepeği  hızlı şeker açısından zayıf, protein ve özellikle çözünebilir lifler açısından zengin olan kabuktur. Yulaf kepeğine tıbbi özellik veren iki niteliği vardır.
Birincisi; hacminin 25 katından fazla suyu emebilir olması, bundan dolayı mideye inen yulaf kepeği şişer ve hızlı bir doygunluk hissi vermesine yetecek kadar yer kaplar.
İkincisi; fazlasıyla yapışkan oluşudur ki bulamaç haline gelmiş besinlerle birlikte ince bağırsağa ulaştığında kendisini çevreleyen bütün besin maddelerine yapışır. Bunların kana geçişini önleyerek kendisiyle beraber atılmasını sağlar. Yulaf kepeği bu özelliklerinden ötürü çoğu diyette açlıktan kaynaklanan yoksunluk hissini engeller.”
Sevgiler…
Malzemeler:
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği
1,5 yemek kaşığı diyet yoğurt
çok az tuz
Yapılışı:
1- Derin bir kaseye yumurta, yulaf kepeği ve diyet yoğurdu alın. Çok az tuz ekleyerek tamamen karışıncaya kadar çırpın.
2- Teflon tavaya 1 damla sıvıyağ damlatın ve peçete ile silerek tavaya yayın.
3- Hazırladığınız krep hamurundan 1 yemek kaşığı alıp ısıttığınız tavanın ortasına yayın. Özerinde küçük delikler açılıp çevrilmeye hazır olunca diğer tarafını da çevirerek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder