22 Mart 2012 Perşembe

fırında tavuk sarma


Öğle yemeği için aklıma ilk gelen pratik olduğu için tavuk oldu. Bende içinde Dukan’ın izin verdiklerinden bir karma yapmaya karar verdim. 
Hiç yağ koymadan yoğurt sosu ile pişirilen etin lezzetine doyamadım. Üzerini örten yoğurt 40 dakika boyunca pişen tavukgöğsünün kurumasına engel olarak nemli kalmasını da sağlıyor. Yani diyet yapanlar kadar yapmayanlarında keyifle yiyebileceği bir tarif.


Sevgiler…
Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü ( ikiye böldürün kişi başına 2 adet)
4 ince diyet beyaz peynir
4 dilim hindi füme 
Sosu için:
7 yemek kaşığı diyet yoğurt
tuz, karabiber
kekik
2 diş sarımsak
Yapılışı:
1- Kasaptan tavukgöğüslerini alırken incelttirin. (Genellikle yırtılır falan diyorlar, siz ısrar edin).
2- Tavukgöğsünü tezgâha yayın. Ortasına jambon ve ince dilimlediğiniz peyniri yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin.
4- Tüm tavukları sarın ve sardığınız tavukları fırın kabına alın.
5- Yoğurdun içine 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
7- İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder