20 Mart 2012 Salı

dukan ekmeği


Dukan diyetinde. Maalesef ekmek yiyemiyoruz ama yulaf kepeğinden yaptığımız kekimsi ekmeği tüketebiliyoruz.
Yalnız içinde 3 adet yumurta ve günlük tüketmeniz gereken miktardan daha fazla yulaf kepeği var. Bu nedenler ekmeği hazırladıktan sonra 4 porsiyona bölmenizi ve her gün 1 porsiyonunu yemenizi tavsiye ederim. (Kalan ekmekleri buzdolabında saklayabilirsiniz.)
Not: Malzeme miktarını arttırmak istemediğim, pişirme süresini uzatmamak ve göz kararı posiyonlaması daha kolay geldiği için kek kalıbında yaptım.
Sevgiler…
Malzemeler:
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı light süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlandırıcı
Yapılışı:
1- Yumurtaları çırpma kesesine alın aynı keklerde yaptığımız gibi köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
2- Yumurtalara geri kalan malzemeyi ilave edip düşük devirde pürüz kalmayaıncaya kadar karıştırın.
3- Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Kalıbınızı 1- damla sıvıyağ ile yağlayıp peçete ile silerek tüm yüzeyin yağlanmasını sağlayın.
4- Hazırladığınız ekmek karışımını kalıbınıza dökün.
5- 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 120 dereceye düşürün 10 dakika da bu ısıda pişirip fırından alın.
6- Soğuyunca kalıptan çıkartın ve dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder