4 Nisan 2012 Çarşamba

yoğurtlu karnıbahar seyir-evresi


 Kızarmış karnıbahar ya da karnıbahar yemegi gibi standart tariflerden sıkılanlar için de oldukça güzel bir alternatif.
Ayrıca karnıbaharı böldüğüm zaman kalan yarısını da aynı suda haşlayıp süzüyor ve soğutuyorum. Daha sonra kullanmak üzere dondurucuya atıyorum. 
Sevgiler…
Malzemeler:
1 orta boy karnıbaharın yarısı
Kavrulmuş kıyma için:
250 gr yağsız kıyma
1 diş sarımsak
1 küçük boy soğan
1 çay bardağı domates rendesi
tuz
karabiber
Yoğurt sos için:
1 su bardağı light yoğurt
1 diş sarımsak
Yapılışı:
1- Karnıbaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Yarısını haşlayın ve süzülmesi için süzgece alın.
2- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Soğanı ve sarımsağı 1 tatlı kaşığı yağda hafifçe kavurun ve üzerine kıymayı ekleyin.
3- Kıyma suyunu salıncaya kadar kavurmaya devam edin ve üzerine domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra suyunu çekinceye kadar kavurun.
4- 1 diş sarımsak ile sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
5- Servis tabağına önce karnıbaharları, sonra sarımsaklı yoğurdu en sonda kavrulmuş kıymayı koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder