6 Nisan 2012 Cuma

yayla çorbası



MALZEMELER:
-3 kaşık yulaf kepeği
-2 bardak sıcak su
-3/4 bardak yağsız yoğurt
-1 yumurta
-nane
-tuz

Yulaf 2 bardak sıcak su ile yumuşayana dek yaklaşık 15dk kaynatılır.Bir kase içinde yumurta yoğurt ile çırpılır içine arzu edilen miktarda nane eklenir.Kaynamış olan çorbadan kaseye azar azar eklenerek ılınması sağlanır.Daha sonra karışım yavaş yavaş karıştırılarak kaynayan çorbaya eklenir.Bir taşım beraber kaynatılır.Kesilmemesi için tuz en son eklenir.

-Çorbanın kesilmemesi için kapağının kapatılmamasına ve ateşin kısık olmamasına dikkat edin.
-Yulaf pirinci hiç aratmadı.Bilmeyen içinde yulaf olduğunu asla anlamaz.Üstelik yulaf sayesinde daha faydalı oldu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder